Slik gjør du det:
Skyll linsene godt slik: Mål opp linser i en bolle og dekk med vann, la så linsene renne av i en sil. Gjenta dette noen ganger.
Legg så linsene i en kasserolle og dekk med vann. Gi linsene et oppkok før vannet siles vekk. Legg linsene på nytt i en kasserolle. Hell så i oppmålt mengde vann sammen med linsene. Tilsett finhakket chili, hakket løk og gurkemeie, og kok opp.La dette syde delvis under lokk, uten omrøring, i 30 minutter.
Tilsett tomatkjøttet og bland det inn i stuingen. Varm opp olje/ghee i en panne og fres krydderne et par minutter på moderat varme.
Rør dette inn i linsestuingen og kok under omrøring til linsene er møre og stuingen tykk.
Smak til med nok salt (du vil trenge rikelig for å få fram smakene).
Server dhal som en rett i seg selv med yoghurt og nanbrød eller som tilbehør til kylling eller lam.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.