Dhal - Mye smak og næring for pengene.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Dhal

Mye smak og næring for pengene.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skyll linsene godt slik: Mål opp linser i en bolle og dekk med vann, la så linsene renne av i en sil. Gjenta dette noen ganger.

Legg så linsene i en kasserolle og dekk med vann. Gi linsene et oppkok før vannet siles vekk. Legg linsene på nytt i en kasserolle. Hell så i oppmålt mengde vann sammen med linsene. Tilsett finhakket chili, hakket løk og gurkemeie, og kok opp.La dette syde delvis under lokk, uten omrøring, i 30 minutter. 

Tilsett tomatkjøttet og bland det inn i stuingen. Varm opp olje/ghee i en panne og fres krydderne et par minutter på moderat varme.

Rør dette inn i linsestuingen og kok under omrøring til linsene er møre og stuingen tykk.

Smak til med nok salt (du vil trenge rikelig for å få fram smakene).

Server dhal som en rett i seg selv med yoghurt og nanbrød eller som tilbehør til kylling eller lam.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.