Divinity - Deilig marengs dyppet i sjokolade og polkagris.
Foto: Manuela Kjeilen

Divinity

Deilig marengs dyppet i sjokolade og polkagris.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Divinity

900 g sukker

315 ml flytende glukose

200 ml kaldt vann

3 stk eggehviter

2 ts vaniljeekstrakt

250 g hakkede pekannøtter

Pynt

1 stk mørk sjokolade

1 pk knust polkagris

Annonse

Slik gjør du det:

Ha sukker, corn syrup og kaldt vann i en kjele, sett den på middels varme. Rør i det helt til sukkeret er oppløst. Denne delen er viktig, så ta den tiden du trenger.

Når sukker er helt oppløst, legg i et termometer og varm opp 120 C.

Hell i eggehviter i en miksebolle, og miks på middels hastighet til du får en stiv marengs.

Når sukkerlaken har nådd 120 C, helles den forsiktig over i miksebollen sammen med de piskede eggehvitene. Miks det i 5 minutter på høy hastighet.

Etter 5 minutter, tilsett vanilje og miks 5 minuter til.

Tilsett pekannøtter og rør godt om, men vær rask, da dette stivner superraskt.

Ta 2 spiseskjeer av røren og legg klatter på smurt bakepapir eller en silikonmatte. Her gjelder det å være rask da dette stivner fort. La dette lufttørke i noen timer.

Dypp enden i smeltet mørk sjokolade, evt dryss det i polkagris-godteri, og nyt.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.