Dronning Maud fromasjkake

Dronning Maud fromasjkake

Dette er en kakevariant av den populære desserten.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Vaniljekakebunn (20 eller 24 cm form)

2 stk

Egg, store

85 g

sukker

0.5 ts

bakepulver

0.13 ts

salt

0.5 ss

Nøytral matolje

0.25 ts

Vaniljeekstrakt

Dronning Maud fromasj

6 stk

Egg, store

125 g

sukker

Slik gjør du det:

Vaniljekakebunn

Pisk egg og sukker til eggedosis (bruk ballongvisp). Dette tar ca 7 minutter.
I en lite skål bland sammen matolje og kulturmelk, og sett til side så lenge.
Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og vend halvparten forsiktig inn i eggedosisen (bruk en slikkepott).
Tilsett resterende melblanding sammen med olje/kulturmelk-blanding og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Smør en 20 cm stor kakeform. (Du kan også bruke en 24 cm form; da blir sukkerbrødet litt lavere.)
Hell røren i formen.
Stek kaken i midten av ovnen på 180°C i ca 15 minutter. Før du tar kaken ut av ovnen, stikk en kakepinne i midten. Er den tørr, er kaken ferdig. Bruker du en form på 24 cm, sjekk etter 12-13 minutter om kaken er klar.
Avkjøl helt på rist.

Dronning Maud fromasj

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter.
Visp fløten til en luftig krem, og sett kjølig.
I en mikserbolle, pisk egg, sukker og frø fra vaniljestang til eggedosis (bruk ballongvisp). Dette tar ca 6-7 minutter.
I mellomtiden finriv sjokolade og sett til side så lenge.
Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinen i 50 ml kokende varmt vann. Avkjøl i ca 1-2 minutter.
Når eggedosisen er klar, ha mikseren på lav hastighet, og med en tynn stråle heller du gelatinblandingen inn i eggedosisen. Miks 10 sekunder til.
Ta pisket kremfløte ut av kjøleskapet vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Smak evt til med portvin.
Legg den avkjølte kakebunn i en springform eller bruk en kakering som er justerbar.
Hell halvparten av Dronning Maud fromasjen i kakeformen, dryss halvparten av den revne sjokoladen oppå. Ha resten av Dronning Maud fromasjen på toppen, og dryss den resterende revne sjokoladen på toppen.
La kaken stivne helt i kjøleskapet, helst over natten.
Like for servering, ta kaken ut av kjøleskap og ut av kakeformen og plasser den på et kakefat.
Skjær kaken i passende biter og nyt.

Kanskje disse også frister?