Dronning Maud fromasjkake - Dette er en kakevariant av den populære desserten.
Foto: Manuela Kjeilen

Dronning Maud fromasjkake

Dette er en kakevariant av den populære desserten.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Vaniljekakebunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis (bruk ballongvisp). Dette tar ca 7 minutter.

I en lite skål bland sammen matolje og kulturmelk, og sett til side så lenge.

Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og  vend halvparten forsiktig inn i eggedosisen (bruk en slikkepott).

Tilsett resterende melblanding sammen med olje/kulturmelk-blanding og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Smør en 20 cm stor kakeform. (Du kan også bruke en 24 cm form; da blir sukkerbrødet litt lavere.)

Hell røren i formen.

Stek kaken i midten av ovnen på 180°C i ca 15 minutter. Før du tar kaken ut av ovnen, stikk en kakepinne i midten. Er den tørr, er kaken ferdig. Bruker du en form på 24 cm, sjekk etter 12-13 minutter om kaken er klar.

Avkjøl helt på rist.

Dronning Maud fromasj:

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter.

Visp fløten til en luftig krem, og sett kjølig.

I en mikserbolle, pisk egg, sukker og frø fra vaniljestang til eggedosis (bruk ballongvisp). Dette tar ca 6-7 minutter.

I mellomtiden finriv sjokolade og sett til side så lenge.

Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinen i 50 ml kokende varmt vann. Avkjøl i ca 1-2 minutter.

Når eggedosisen er klar, ha mikseren på lav hastighet, og med en tynn stråle heller du gelatinblandingen inn i eggedosisen. Miks 10 sekunder til.

Ta pisket kremfløte ut av kjøleskapet vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Smak evt til med portvin.

Legg den avkjølte kakebunn i en springform eller bruk en kakering som er justerbar.

Hell halvparten av Dronning Maud fromasjen i kakeformen, dryss halvparten av den revne sjokoladen oppå. Ha resten av  Dronning Maud fromasjen på toppen, og dryss den resterende revne sjokoladen på toppen.

La kaken stivne helt i kjøleskapet, helst over natten.

Like for servering, ta kaken ut av kjøleskap og ut av kakeformen og plasser den på et kakefat.

Skjær kaken i passende biter og nyt.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Peanøttkake