Duftende hvitløksknuter - Det lukter så godt på kjøkkenet når du steker disse, at du nesten ikke har tid til å vente på at de blir stekt ferdig!
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Duftende hvitløksknuter

Det lukter så godt på kjøkkenet når du steker disse, at du nesten ikke har tid til å vente på at de blir stekt ferdig!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dette blir 12 knuter eller rundstykker. 

Skrell hvitløkfeddene og riv dem på den fine siden av rivjernet. Hakk opp oreganobladene. Ha det oppi en bakebolle sammen med de tørre ingrediensene til deigen. Smuldre opp gjæren og rør den ut i melken før du heller det våre i bollen. 

Elt deigen godt sammen i 9-10 minutter. Dekk bollen med plastfolie eller et bakeklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar rundt 1 time. 

Kle et stekebrett med bakepapir. 

Dryss et løvtynt lag med hvetemel på bordet og hvelv deigen over. Del den i 12 like store deler. Rull hver del ut til en tynn pølse på 60 cm. Snurr den 3 ganger rundt fingertuppene (minus tommelen) før du dytter enden av deigen oppi hullet helt på fingertuppene, og fester knuten. 

Sett knutene over på stekebrettet og la dem etterheve i 20-30 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. 

Stek hvitløksknutene i ca. 10 minutter. 

La dem avkjøles på en bakerist. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Eltefrie rundstykker