Eclairs - Her har du oppskriften på luftige vannbakkels fylt med krem og jordbær. Lokket er dyppet i hvit sjokolade og pyntet med et roseblad.
Foto: Leif Inge Bårdsen

Eclairs

Her har du oppskriften på luftige vannbakkels fylt med krem og jordbær. Lokket er dyppet i hvit sjokolade og pyntet med et roseblad.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å sett ovnen på 200 grader.

Ha vann, salt og smør i en kjelle og kok opp til smøret er smeltet.

Ta kjelen av platen og rør så i melet med en tresleiv.

Rør til alt samler seg til en ball. Ha så kjelen på platen igjen på medium varme.

Rør hele tiden i ca 1 minutt. Skal bli glansfull.

Pisk de 4 eggene lett sammen.

Ha melmassen i en eltebolle og rør inn litt og litt egg.

Her må du se an hvor mye du trenger. Det kommer helt an på hvor store egggene er.

Massen skal ikke være for flytene og heller ikke for tykk. Den skal ligne litt på vaniljekrem. Det skal renne "V`er" fra slikkepotten når du tar den opp fra massen.

Ha så massen i en sprøytepose som du har en rund sprøytetipp i.

Dekk til ett stekebrett med bakepapir.

Sprøyt så stenger. Ca 10 cm lange. Ha litt mellomrom mellom hver fordi de vil vokse.

Stekes i 15 min på 200 grader.

Så skal de stekes videre i 25 min på 180.

De skal bli gyldne og sprø.

Settes på en rist for å avkjøles.

Smelt sjokoladen over vannbad. Ha i raspolje. Dette for å få den litt mer flytende og lettere å dyppe lokkene til eclairene.

Du kan også tilsette litt titanium dioxide for å få sjokoladen helt hvit.

Del eclairene i to. Finn frem ett stebrett med bakepapir. Dypp toppene i sjokoladen å sett dem på brettet. Settes i kjøleskapet for å stivne raskere.

Pisk opp kremen med vaniljestangfrøene og ca 2 ss melis.

Ha kremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp.

Del jordbærene i skiver.

Sprøyt krem på eclairebunnene. Ha på jordbær.

Sett på lokket.

Pynt med ett roseblad.

Jeg har penslet rosebladene med eggehvite. Dyppet dem i sukker. Og latt dem tørke over natten.

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.