
Egg i form - Oeuf Cocotte
Her er Clotilde Dusouliers herlige, lille oppskrift på klassikeren Oeuf Cocotte. Oppskriften kan varieres etter hva man finner på kjøkkenet.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
1 stk
egg1 ss
crème fraîcheEventuelt
1 skiver
skinke, bacon, tunfisk eller tofu1 neve
hakkedetomater, sopp, paprika, squash, løk eller andre grønnsaker1 neve
muskat, revet1 ts
tørkede eller friskeurter, persille, gressløk, korianderSlik gjør du det:
Dersom du vil ha med grønnsaker, stek dem i litt olje til de blir myke (tomater trenger ikke å stekes).
Forvarm ovnen til 220 grader. Smør en liten ildfast form med smør/olje. Legg i skinke, grønnsaker og crème fraîche. Knekk i egget. Ha på litt salt og pepper. Ha på urtene. Dryss over osten.
Sett formen i en større, ildfast form (grateng-form). Hell varmt vann i gratengformen slik at det kommer halveis opp til kanten på formen med egget i. Bak i ovnen i 10-15 minutter, litt avhengig av hvor bløtt du liker egget.
Når egget er ferdig, ha litt paprikapulver på toppen og eventuelt noen friske urter.
Server med brød eller ristet loff.
Denne oppskriften er lett å variere. Det eneste som er nødvendig er egg og crème fraîche eller en annen kremete ingrediens. Resten kan du ta etter ta-hva-man-har-prinsippet. Du kan til og med ta to egg...