Eggekrem med gelatin (til kaker)

Eggekrem med gelatin (til kaker)

Christopher Sjuve
30 minutter
Tilbehør

Ingredienser

1 porsjon

5 pl

gelatin

6 dl

melk

1 dl

sukker

Slik gjør du det:

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater og resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Bruk eggekrem med gelatin når du skal fylle bløtkaker og andre festkaker. Bre gjerne et tynt lag rørte bringebær på sukkerbrødbunnen først, og fordel eggekremen over etterpå. Det er alltid en vellykket smakskombinasjon. Tips: Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang. Oppskriften er hentet fra egg.no

Kanskje disse også frister?