Eggekrem

Eggekrem

Christopher Sjuve
30 minutter
Tilbehør

Ingredienser

1 porsjon

  • 8 stk

    eggeplomme
  • 1 dl

    sukker
  • 2 stk

    vaniljestang
  • 8 dl

    melk
  • 2 ss

    maisenna
  • Slik gjør du det:

    Rør ut eggeplommene med sukker i en kjele. Skrap ut vaniljekornene fra vaniljestengene og ha kornene i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maisenna i blandingen. Varm opp blandingen, og rør hele tiden. Etter en stund vil kremen begynne å tykne. Pass på at det ikke begynner å koke for da vil kremen sprekke (skille seg). Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk. Den blir litt stivere etter avkjøling. Avkjøl eggekremen i kaldt vann. Rør i den med jevne mellomrom for å unngå snerk. Det kan være vanskelig å lage større porsjon enn denne, hvis du ikke har god trening. Skal du ha dobbel porsjon bør du lage den i to omganger. Eggekrem kan enten serveres til frukt og bær eller kan stivnes med gelatin og brukes som fyll i kaker.

    Kanskje disse også frister?