Eggelikør - Eggelikør er populært i julen. I denne oppskriften brukes fem eggeplommer og sterk vodka. Det er eggelikør på det sterkeste.
Foto: Matprat.no

Eggelikør

Eggelikør er populært i julen. I denne oppskriften brukes fem eggeplommer og sterk vodka. Det er eggelikør på det sterkeste.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

5 dl kaffefløte

300 g sukker

5 stk eggeplomme

1 ss vaniljesukker

3,5 dl vodka

Annonse

Slik gjør du det:

(Kaffefløten kan byttes ut med 2,5 dl kremfløte og 2,5 dl helmelk.) Kok opp fløtemelken/kaffefløten og sukkeret. Pisk eggeplommer og vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme kaffefløten i eggeblandingen. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner. Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når den er avkjølt. Fordel likøren i passende flasker som kan pyntes med merkelapper og sløyfer. Likøren tykner når den står. Flasken bør ristes før man heller fra den.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 20 min
Mokkalikør
fav Tid: 30 min
Sjokoladespån