Eggestand med aubergine - Eggestanden passer godt som tilbehør for eksempel til spekemat og tar seg lekkert ut på et koldtbord.
Foto: Astrid Hals

Eggestand med aubergine

Eggestanden passer godt som tilbehør for eksempel til spekemat og tar seg lekkert ut på et koldtbord.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Forvarm ovnen til 250oC eller bruk grillen. Del en aubergine på langs, legg den på rist med skinnsiden opp og stek/grill den til skallet er brent. Avkjøl helt og flå av skallet. 2. Skrell og finhakk løk og hvitløk og la det surre i smør til alt er blankt. Skrell og kutt opp i små biter den rå auberginen og ha den i pannen sammen med løk og timian. 3. La det hele koke noen minutter over svak varme. Tilsett kraften og kok videre til auberginene er møre. Tilsett den stekte auberginen og kok noen minutter til. Rør om. 4. Sil fra kraften, væsken som har dannet seg under kokingen, ca 2 dl. Kok opp og reduser den til det halve eller til det bare er igjen ca 1/2 dl. Hell kraften tilbake i grønnsakblandingen. 5. Lag puré av grønnsakene og tilsett fløte og sammenpisket egg, rør godt. Smak til med salt og pepper. 6. Skru ned varmen til 125oC og sett inn en form med vann. Pensle små former, hell i røren og sett formene i vannbadet. Kok eggestanden 20-30 minutter eller til den har stivnet. Brukes stor form er steketiden 1-1 1/2 time. 7. La formene stå noen minutter til avkjøling før de vendes på serveringsfatet eller tallerkenen. Stek bacon og legg det varmt på eggestanden ved servering. Tips: Eggestand med aubergine i små former kan lages i god tid og varmes opp i vannbad like før servering.

Oppskriften er hentet fra matprat.no (Opplysningskontoret for kjøtt)

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Auberginesalat