Eggs Benedict - Klassisk eggerett og syndig god.
Foto: Håvard Egge

Eggs Benedict

Klassisk eggerett og syndig god.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sausen

Smelt smøret.

Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme. Kok opp en liten kjele med vann.

Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.

Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.

Resten

Stek brødskivene i smør eller olje (kan skippes og bare ristes). 

Fordel skinken på brødskivene. Du kan bruke kokt eller røkt skinke, alt etter hvor mye smak du vil ha. Spekeskinke gir enda mer smak, f.eks. parma eller serrano. De er de som velger å bruke sprøstekt bacon også. Posjer eggene ved å knekke dem i kokende varmt vann i to minutter. Løft dem ut med hullsleiv. Legg dem på skinken og server med sausen. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Eggs Florentine
fav Tid: 15 min
Hollandaise saus
fav Tid: 10 min
Aioli