Eggs Benedict

Eggs Benedict

Klassisk eggerett og syndig god.

Arnie Stalheim

Ingredienser

2 porsjoner

Saus

200 g

smør

0.5 stk

sitron

Resten

4 skiver

skinke

2 ss

smør

2 skiver

brød

2 stk

egg

Slik gjør du det:

Sausen
Smelt smøret.
Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.Kok opp en liten kjele med vann.
Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.
Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.
Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.
Resten
Stek brødskivene i smør eller olje (kan skippes og bare ristes).
Fordel skinken på brødskivene. Du kan bruke kokt eller røkt skinke, alt etter hvor mye smak du vil ha. Spekeskinke gir enda mer smak, f.eks. parma eller serrano. De er de som velger å bruke sprøstekt bacon også. Posjer eggene ved å knekke dem i kokende varmt vann i to minutter. Løft dem ut med hullsleiv. Legg dem på skinken og server med sausen.

Kanskje disse også frister?