Egyptisk pitabrød

Egyptisk pitabrød

Disse pitabrødene er bakt med grovt mel og en anelse honning.

Oppskrift av: Anne Beate Hauge
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

  • 2.5 dl

    vann
  • 50 g

    gjær
  • 0.5 ss

    honning
  • 1.5 ts

    salt
  • 2 ss

    olje
  • 5 dl

    hvetemel
  • 2 dl

    grovt mel
  • Slik gjør du det:

    Jentepiratene bakte slike i Egypt. Pitabrød kommer fra det arabiske kjøkken, og er et rundt brød som skjæres opp som en pose, slik at brødet kan fylles som en pose. 6 pitabrød Bland alle ingrediensene, men spar litt av melet. La deigen heve ca 1 time. Rull deigen ut i 6 emner, kjevl bollene ut i ca 5 mm tykke leiver. Etterhev i 45 min. Legg på bakepapir og dryss over litt mel. Stek midt i ovnen ved 275-300 ºC i ca 3-4 min, vend dem og stek 2 min til. Avkjøl under klede.

    Kanskje disse også frister?