Elgkarbonader - Elgkarbonader er ikke som andre karbonader.
Foto: Christopher Sjuve

Elgkarbonader

Elgkarbonader er ikke som andre karbonader.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Elgkarbonader

Legg loffskivene i vann i noen minutter. Klem ut vannet med hånda og ha det i en bolle. Finhakk løken og ha det i bollen sammen med kjøttet, muskat, ingefær, rømme og salt. 

Bland godt. Form fire burgere. Stek baconet i en stekepanne på middels varme. Ta ut baconet og ha i litt smør. Stek burgerne i tre, fire minutter på hver side. 

Saus til elgkarbonader

Stek løken gyllen. Ha i hakket sopp (bruker du tørket sopp, så legg den i bløt noen minutter først) og la det steke med noen minutter. Ha i Madeira og la det koke i to, tre minutter før du har i fløte. Smak til med salt og pepper. La det koke til det tykner. Hakk baconet og ha det i sausen.

Ertepuré til elgkarbonader

Kok opp frosne erter i saltet vann og sil av. Kjør ertene med stavmikser og smør.

Servér elgkarbonader med brun soppsaus, ertepuré og tyttebærsyltetøy. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Finnbiff