Elgskav med øl, ovnsstekte rotgrønnsaker

Elgskav med øl, ovnsstekte rotgrønnsaker

Skav av reinsdyr kan også brukes i denne retten.

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Øl gir en fin og fyldig smak til retter av vilt. Når ølet varmes til kokepunktet, forsvinner det lille som finnes av alkohol, men den fine smaken blir igjen. Fyldig øl som juleøl, bokkøl eller bayer egner seg godt.
Begynn med de ovnsstekte rotgrønnsakene. Skrell og del poteter, gulrøtter, persillerot og løk i båter og legg i et ildfast fat. Vend inn olje, salt og pepper. Stek i varm stekeovn ved 225 ºC i 45-50 min til poteter og grønnsaker er møre.
Smelt smøret i en stekepanne med høye kanter eller i en vidbunnet gryte, la smøret slutte å bruse og bli nøttebrunt før kjøtt i tynne skiver legges i pannen. Stek i 2-3 min.
Dryss over salt, grovmalt pepper og tørket timian. Tilsett ølet og la retten trekke i 2-3 min.
Rør inn Snøfrisk med einebær og la gryten trekke videre i 2-3 min til sausen er fyldig. Er kjøttet seigt, la det trekke 8-10 min lenger. Smak til med salt og pepper. Skjær bacon i biter og sprøstek og dryss over retten ved servering.
Tips: Legg mørt elgkjøtt i fryseren til det halvfrosset, da er det lettere å skjære i tynne skiver. Frosset kjøtt legges i kjøleskapet til det så vidt begynner å tine, før det skjæres i tynne skiver. I stedet for elgkjøtt kan det brukes reinsdyrskav.

Kanskje disse også frister?