Eltefritt emmerbrød - Slik lager du eltefritt brød med emmer.
Foto: Øivind Lie

Eltefritt emmerbrød

Slik lager du eltefritt brød med emmer.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Annonse

Slik gjør du det:

Bland det tørre, ha i det romtempererte vannet og rør deigen sammen. Dekk bollen med plast og la stå i romtemperatur i 12-18 timer.

Når deigen har gjæret ferdig er den boblete på overflaten.

 Nå skal deigen brettes, ikke eltes.

Hell deigen ut på et melet bakepapir, hell på mer mel på hvis deigen klistrer seg fast. Så kan du begynne å brette. Bruk slikkepotten til å løfte med. Brett en flik av deigen opp mot midten i fire hjørner av deigen, brett så en større brett hvor du legger halve deigen over den andre halve. Gjenta et par ganger. Nå kan deigen ligge å hvile med bretten ned.

Strø på litt ekstra mel og bre håndkle over og la deigen ligge i 1,5 time.

Det er lurt å steke brødet i en form eller kjele med lokk.

En halvtime før steking setter du ovnen på 250 grader, samtidig som du setter  kjelen eller formen på nederste rille. Hvis du ikke har lokk som tåler varme kan du bruke aluminiumsfolie som lokk under stekingen.

 Hvelv deigen i formen, dekk til og stek i ca. 25 minutter før du tar av lokket og steker 10-15 min. til.

Bank forsiktig på brødet og hør om lyden er hul og brødet er da ferdig stekt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Eltefrie rundstykker
fav Tid: 20 min
Energibar