Eltefritt havrebrød uten gluten - Trodde du glutenfrie brød var tørre og smakløse? Da må du tro om igjen. Dette brødet krever mye hevetid, men ingen elting, Brødet stekes i jerngryte og får en deilig sprø skorpe.
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com

Eltefritt havrebrød uten gluten

Trodde du glutenfrie brød var tørre og smakløse? Da må du tro om igjen. Dette brødet krever mye hevetid, men ingen elting, Brødet stekes i jerngryte og får en deilig sprø skorpe.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland alt det tørre og rør litt. Ha deretter over vann og rør rundt.

Ha plastfolie over bollen, og sett den lunt i 12-18 timer.

Etter hevingen, tar du deigen ut av bollen og over på godt melet bakepapir, brett den sammen og setter bollen «på hodet» over og la det stå i to timer.

Mot slutten av hevetiden setter du ovnen på 250 grader og setter inn en støpegjernsgryte.

Ha deigen, med bretten ned, over i den varme gryta, og stek med lokk i 30 minutter. Ta av lokket og stek i ytterligere 15 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Brødet smaker like godt til salat, supper og pasta, som det gjør til frokost, til kvelds og som mellommåltid med litt aioli.

Oppskrift:

www.glutenogmelkefri.com

Levert av: Gluten- og melkefri inspirasjon
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.