Elvis Presleys favoritt formkake

Elvis Presleys favoritt formkake

Christopher Sjuve
180 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

(1 kopp/cup tilsvarer ca. 2,4 dl. De fleste målebeger har også "cup" inntegnet.) Bruk rund, rillet form som er 25 cm diameter, 12 cm dyp. Eller annen form som rommer 3 liter. Smør formen generøst med smør, og dryss på mel. Tøm bort overflødig mel. Sikt salt og sammen med 3 kopper mel i en bolle. Repeter siktingen i en ny bolle (det skal siktes totalt 3 ganger). Rør smør og sukker hvitt i en mikser på medium fart, ca. 5 minutter. Tilsett ett og ett egg, og la det blandes godt før neste tilsettes. Rør så inn vaniljesukkeret. Reduser til lav fart, og tilsett halvparten av melet, så all fløten, det gjenværende melet - bland alt godt sammen i hver omgang. Skrap ned fra sidene, og miks på medium fart i 5 minutter. Røren vil da bli mer kremete. Fyll formen med en øse, og gi den et par dunk mot benken for å bli kvitteventuelt luftbobler i røren. Plasser formen på stekebrett midt i kald stekeovn, og slå på temperaturen til 180 ° C. Stek til kaken er gyllen, 1 - 1 time og et kvarter. Stikk en trepinne i midten av kaken for å teste om den er gjennomstekt. Den er gjennomstekt når det er bare småsmuler som henger igjen på pinnen. Kjøl ned kaken i formen i 30 minutter. Skjær forsiktig rundt kantene og hvelv kaken på fat. La den kjøle seg helt. Kaken holder seg innpakket i plast eller lufttett boks ved romtemperatur i 5 dager.

Kanskje disse også frister?