Empanadas

Empanadas

Slik lager du de meksikanske godbitene.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Hakk løken. Stek den gyllen i olje.
Ha i kjøttdeigen, kumin, chilipulver og korianderpulver. Del opp kjøttdeigen mens du steker den.
Når kjøttdeigen er stekt, knus hvitløken og ha i stekepanna og la det steke i noen sekunder (må ikke svi seg) før du har i bønner (uten sausen fra boksen) og tomatboksen.
La det koke til det ikke lenger er rennende.
Bruk ferdig paideig/butterdeig. Kjelve ut paideigen og stikk ut rundinger (for eksempel med en skål). Legg en spiseskje med kjøttsausen på paideigen.
Brett over paideigen slik at den blir en halvmåne. Bruk en gaffel til å klemme igjen endene.
Stek i ovnen i ca 6-7 minutter på 180 grader, eller til de er gylne.
Strø over revet ost og koriander eller persille ved servering.
De er kjekke å lage på forhånd. Så kan du steke dem når gjestene kommer.

Kanskje disse også frister?