En sommerlig fiskesuppe

En sommerlig fiskesuppe

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Rens og fileter fisken. Kok ev fiskekraft, se tips. Rens og finhakk løk og hvitløk og surr blank i olje i en gryte sammen med safran og grønnsaker i biter. Tilsett tomater, kraft og hvitvin. Kok opp og la trekke i 10-15 min. Rens og skjær purre i skiver og del fiskefiletene i mindre biter. Legg i gryten, kok opp og la trekke til fisken er kokt. Smak til med dill eller timian, salt, pepper. Blåskjell/muslinger og reker legges i suppen rett før servering. Server suppen rykende varm. Kraft: Rens fisken skjær ut filetene og kok kraft på skinn og bein. Ha noen pepperkorn, laurbærblad, løk, gulrot, sellerirot og litt salt i kokevannet. Kok opp og la trekke i ca 15 min. Skum godt for å få en klar kraft. Rekeskall kan gjerne koke med i kraften. Sil kraften og kok den litt inn. Til suppen serverer vi sitron- og hvitløkmajones(aioli) eller kryddersmør og godt brød. Smøret smakes til med hvitløk, sitronsaft og hakkede urter som feks timian og persille. Brødet baker du enkelt og greitt selv. Se oppskrift på brød her. Se oppskrift på sitronaioli her.

Kanskje disse også frister?