Energibar - Slik lager du energibar!
Foto: Foto: Øyvind Lie

Energibar

Slik lager du energibar!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å riste havregrynet i panna på middels til sterk varme. Bruk rapsolje og stek til havregrynet er gyldenbrunt og litt sprøtt.

Bland smør, honning og brunt sukker i kjelen. Kok med litt over middels varme slik at sukkeret smelter. 

Deretter lar du massen småputre en god stund til den består det som kalles vannprøven. Det betyr at du tar en liten skje av massen og dypper i kaldt vann. Da skal den stivne til en konsistens som er litt bløtere en myk karamell. Bland inn kanel.

Bland først sammen havregrynet, nøttene og rosinene. Bland deretter in karamellmassen og hell over i en form ( ca 30 x 30 cm). Bruk en stekespade for å klemme massen flat. La det kjøle ned.

Smelt sjokoladen i vannbad og hell over massen. Spre den jevnt utover og la den stivne. Del opp i passe store ruter når alt er kjølt ned.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Grove pannekaker
fav Tid: 45 min
Muesli