Engelsk julekake - Her er en oppskrfit på klassisk engelsk julekake, men deilig sjokoladeglassur.

Engelsk julekake

Her er en oppskrfit på klassisk engelsk julekake, men deilig sjokoladeglassur.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sirupen. Rør inn ett egg om gangen, sammen med en skje av melet for hvert egg. Bland resten av melet med alle de øvrige ingrediensene unntatt whisky eller konjakk. Rør det sammen med smørkremen. Fyll røren i godt smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt (ved 150°C i ca. 3 timer). Dekk kaken med bakepapir etter omtrent halve steketiden, så den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen. Prikk den med en kakenål og dynk den med whisky eller konjakk. Pakk kaken i plast eller aluminiumsfolie og la den hvile kjølig i minst 4-5 dager før den serveres. Før servering pyntes kaken, om ønskelig med glasur og eventuelt også med cocktailbær.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fruktkake