Enkel julekake -

Enkel julekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

2 kaker i 1,5 liters former eller 1 kake i form + 1 fylt krans. I ovn ved 200° i ca. 45 minutter for julekaker i form, 20-25 minutter for krans. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm, og rør ut gjæren. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Bland mel og rosiner og rør det i smørkremen vekselvis med melken. Elt deigen til den er blank og smidig. Dekk den godt med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 timer. Elt deigen lett om, del den i to jevnstore emner, som trilles til sprekkfrie brød og legges i godt smurte former. Eller: form det ene emnet til et brød. Klapp det andre ut til et rektangel, ca. 15x25 cm. Lag mandelfyll etter anvisningen på pakken og legg en stripe midt på deigen. Rull den sammen fra langsiden og form den til en krans. Etterhev brødene, eventuelt også kransen, i ca. 20 minutter. Pensle kransen med melk eller egg. Stek julekakene og/eller kransen nederst i ovnen til de er gjennomstekte.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Klippekrans
fav Tid: 30 min
Berlinerkranser
fav Tid: 120 min
Adventskrans