
Enkel laksemousse med røkt laks
Oppskrift av: Camilla Krogstad
10 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Mousse
200 g
kokt skinn- og beinfri laks efilet100 g
røkelaks100 g
smør, mykt1.5 dl
crème fraîche eller pisket kremfløte2 ss
hakket gressløk2 ss
hakket dillTilbehør
Slik gjør du det:
Denne moussen er laget på et øyeblikk, og kan serveres med én gang. Moussen blir ikke stiv, men er en myk laksekrem som serveres på for eksempel små toast, kjeks eller i de dekorative butterdeigsskjellene man får kjøpt i butikken. Kjør laks og røkelaks lett i food-processoren sammen med smør, og tilsett crème fraîche eller fløte når laksemassen begynner å jevne seg. Bland inn gressløk og dill, og smak til med salt, pepper, paprikapulver og sitronsaft. Lag små "egg" med mousse med en skje, og legg på toast for servering. Pynt gjerne med litt dill, gressløk, og eventuelt litt lakserogn.