Enkel plommekake - Denne myke plommekaken smaker deilig av sukker, mandler og kanel og er superlett å lage!
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Enkel plommekake

Denne myke plommekaken smaker deilig av sukker, mandler og kanel og er superlett å lage!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å dele plommene i biter og legg dem i en bolle. Bland med sukker og kanel og la plommene stå slik i kjøleskapet i ca 15 minutter.

Smelt smøret til kakerøren. Rør sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i bakepulver, vaniljesukker og det smeltede smøret. Så rører du i melet til en klumpfri deig.

Ha deigen i en liten rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel de sukkermarinerte plommebitene over deigen. Strø til sist over fint hakkede mandler og litt perlesukker.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gyllen.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.