Slik gjør du det:
Sett oven på 180°C.
Spray tre like store former med matfett, jeg bruker tre former på 15 cm, men 20 cm går også bra. Legg bakepapir i bunnen og spray igjen. Ha alla de tørre ingrediensene i en miksebolle og miks det i ca. ca 2 minutter.
Tillsett så alle de våte ingrediensene, og miks videre i 3 minutter til alt er godt blandet.
fordel røren mellom de tre formene og stek dem i ca 30-35 minutter. Sjekk med en kakepinne etter 25 minutter. Hvis pinnen er tørr når du drar den ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du den stå noen minutter til.
Avkjøl kakebunnene etter steking.
Lag frosting: Smelt sjokoladen. Avkjøl helt og sett det til side så lenge. Miks smør og melis helt fluffy. Bland kakaopulver og vann. Tilsett avkjølt sjokolade, kakaoblanding og philadelphiaost. Tilsett litt kaffe for mokkasmak.
Miks det raskt fluffy. Ønsker du mokkasmak på frostingen, kan du tilsette noen teskjeer sterk kaffe.
Vil du heller ha en deilig karamellsmak på frostingen, kan du tilsette 2 ss Hapå.
Jeg legger bakepapir på et roterende kakebrett før jeg legger på den første bunnen. Bre over rikelig med frostingen. Gjør det samme med den andre bunnen.
Hvis du ikke er glad i kremost, kan du bare utelate det i oppskriften.
Når den tredje og siste bunnen er lagt på, brer jeg frostingen utover med baksiden av en skje og lager "swirls".
Hvis du vil pynte sjokoladekaken kan du alltids pynte med noe smått på toppen, her har jeg brukt en rosa kjærlighet på pinne og litt gullpynt.
"Less is more" er nok mitt motto når det gjelder kaker.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.