Enkelt julebrød i langpanne

Enkelt julebrød i langpanne

Dette julebrødet lager du i langpanne. Julebrød kan lages med eller uten fyll. Det er opp til deg!

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3/4 av oljen, salt og sukker. Elt inn havregryn og hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Tilsett resten av oljen helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca 20 min.
Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over flak salt og ev rosmarin Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i 20- 30min.
Avkjøl på rist.
Tips: Brødet smaker godt dyppet i litt olivenolje, balsamicoeddik og flaksalt og som tilbehør til salater, supper eller som en egne liten rett med et glass vin ved siden av. Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet over ferdighevet brød i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.

Kanskje disse også frister?