Enkle sjokoladetrøfler

Enkle sjokoladetrøfler

Mmm ... disse smelter på tungen.

Oppskrift av: Lise Finckenhagen
30 minutter
Konfekt

Slik gjør du det:

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Smelt sjokoladen halvveis over vannbad, eller ved halv effekt i en mikrobølgeovn.
Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank og elastisk, bruk gjerne en stavmikser.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. Avkjøl sjokoladeblandingen og form den til passe store kuler. Avkjøl sjokoladetrøflene helt i kjøleskap.
Dypp trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade og rull dem i siktet kakao eller melis. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
Tips: Sjokoladeblandingen kan smakes til med kaffe, revet appelsinskall, peppermynteolje eller krydder som chili, kanel og kardemomme.