Eple- og linsesalat med spisskum

Eple- og linsesalat med spisskum

En salat du neppe har smakt maken til.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
Salat

Slik gjør du det:

Du kan droppe filodeigen om du vil.
Skrell og hakk sjalottløken. Ha linsene i en stor kjele og ha i tre ganger så mye vann (i volum) som linser, pluss litt salt. Kok opp, ha i sjalottløken og buljong.
La det koke i 20-25 minutter, til linsene er kokt, men ikke helt kokt i stykker. Sil av.
Skrell eplet og skjær det i terninger. Ha dem i en kjele og kok dem (uten vann) til de er myke, men fortsatt holder på formen.
Legg tofu i en suppetallerken. Legg på en annen suppetallerken og legg noe tungt på toppen (for eksempel en melkekartong). Dette vil presse ut væsken av tofuen og gjøre den i stand til å suge opp salatdressingen i stedet. Etter omtrent 15 minutter heller du ut vannet. Skjær tofuen i terninger.
Rens persille under kaldt vann og tørk med papir. Plukk bladene av stilkene (frys gjerne stilkene!) og hakk dem fint.
Forvarm ovnen til 200 grader. Del opp filodeigen i ulike, tilfeldige former. Legg bitene på et stekebrett og bak i ovnen i 10-15 minutter til de er sprø og gylne.
I en stor salatbolle, bland sammen ingrediensene til dressingen. Ha i linsene, tofu, eple og persille. Bland godt. Smak til med salt og pepper. Dekk til og la det stå et par timer om du har tid.
Server den kald eller i romtemperatur. Ha gjerne noen eplechips på toppen.

Kanskje disse også frister?