Epleboller

Epleboller

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Deigen kan lages for hånd eller i kjøkkenmaskin. Smelt smør, tilsett melk og varm til blandingen er fingervarm, 37 ºC. Fersk gjær røres ut i litt av den lunkne væsken. Tørrgjær blandes rett i hvetemelet. Tilsett sukker og kardemomme. Elt inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (ca 30 min) Ha deigen over på et melet bakebord, elt inn epleterninger og del opp i 30 emner og form til glatte runde boller. Bruk så lite mel som mulig ved utbaking. Legg bollene på smurt eller bakepapirkledt stekebrett, dekk til med et klede og la bollene etterheve i ca 1 time. Pensle bollene med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. Stek eple og rosinbollene i forvarmet stekeovn 225 ºC på midterste rille i 12-15 min. Avkjøl bollene på rist.

Kanskje disse også frister?