Epledessert med yoghurtkrem og sorbet
Oppskrift av: Björn Svensson
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Eplesorbet
100 g
sukkerlake0.5 l
eple saft, fra RingiYoghurtkrem
50 g
sukker50 g
fløteSyltede epler
30 g
sukker |2 ss
sitronsaftHonningtuilles
340 g
smør180 g
honning510 g
melis510 g
mel6 stk
eggehviteSlik gjør du det:
Eplesorbet Kjør blandingen glatt i en blender. Sil av og frys den til sorbet i en ismaskin. Yoghurtkrem Fløte og sukker kokes inn til halvparten og vendes inn i yoghurten. Syltede epler Kok opp most, sukker og sitron. Tilsett epler og avkjøl i laken. Honningtuilles Kjør honning og smør sakte i 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Bland dette videre inn og kjør alt sammen på høy hastighet til det er godt blandet. Stryk dette ut på en silikonmatte eller bakepapir og la det steke i ovnen på 170 °C til tuillen er gyllen. Denne desserten kan du legge opp som du vil. Den kan lages på tallerken eller i et dessertglass.