Eplekake med krem

Eplekake med krem

Dette er kaken som er umulig å bli lei av. Pynt med kanelstang og sitronmelisse til fest.

Christopher Sjuve
60 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

  • 125 g

    smør
  • 125 g

    sukker
  • 125 g

    hvetemel
  • 2 stk

    egg
  • 1 ts

    bakepulver
  • 4 stk

    eple(ca)
  • 12 stk

    pekannøtter
  • 2 ss

    sukker
  • 0.5 ts

    kanel, malt
  • Slik gjør du det:

    Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg. Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker ogeventuelt kanel. Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes ca 30 min. Eplekaken serveres varm, lunken eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.