Eplekake med marsipan - Eplekake blir enda bedre med marsipan...
Foto: Erik Hannemann

Eplekake med marsipan

Eplekake blir enda bedre med marsipan...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en kakeform (ca 24 cm). 

Riv marsipanen på et rivjern. Bland det med smør (smøret bør være mykt). Ha i vaniljesukker, brunt sukker og kanel.

Skill eggeplommer og eggehviter. Ha eggeplommene i bollen med marsipanblandingen.

Sikt mel og bakepulver over i bollen med marsipanblandingen.

Pisk eggehvitene helt stive. Vend inn melis. Bland dette inn i bollen med marsipanblandingen. Forsøk å ikke slå ut luften av eggehvitene. 

Ha røra i den smurte formen og fordel den jevnt.

Skrell eplene (om du vil) og fjern kjernehuset. Del eplene i skiver. Legg dem på toppen slik du vil, men gjerne i sirkulært mønster.

Sett formen i ovnen. Senk temperaturen til ca 150 grader. Bak i 40-50 minutter. Dersom den ser ut til å bli for mørk, legg over aluminiumsfolie.

Når kaka er ferdig, sett til den på benken til avkjøling (men ikke la den bli helt kald før servering).

Ha syltetøyet i en kjele og varm opp. Pensle over kaka ved servering.

Servér gjerne eplekake med litt iskrem.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Eplekake