Eplekake - Denne oppskriften på eplekake er perfekt og enkel.
Foto: BBC Lifestyle

Eplekake

Denne oppskriften på eplekake er perfekt og enkel.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Kjevle ut butterdeigen på en ren overflate til en stor leiv, omtrent 3 mm tykk. Bruk en tallerken eller bolle og skjær ut en sirkel som er omtrent 25 cm i diameter. 

Klem sammen litt langs kanten av deigen og ha den på et bakebrett. Avkjøl i kjøleskapet i minst 10 minutter. 

Ha den ut av kjøleskapet og smør utover eplesyltetøyet, men la det være 1,5 cm langs kanten uten syltetøy. 

Skjær eplene i skiver. De skal være så tykke som kronestykker. Legg dem i vifteform på deigen, start ytterst og gå i sirkler innover. De skal overlappe. Bruk de største skivene ytterst og de minste innerst. 

Dryss sukker over eplene. Spre smøret utover.

Pisk egget og pensle ytterst langs kanten. Bak i ovnen i 30 minutter til kaken er gyllen.  

Kremen

Pisk kremen med melisen og frøene fra vaniljestangen. 

Ved servering, servér kaken på et fat. Varm opp calvadosen i en liten stekepanne. Sett fyr på den (pass på at du ikke setter fyr i vifta). Hell det over kaka. Server kaka med kremen. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Tarte tatin
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold