Eplemos - Dette er eplesyltetøy, på helt klassisk vis.
Foto: Kim Holthe

Eplemos

Dette er eplesyltetøy, på helt klassisk vis.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

1 kg eple

1 dl vann

3 dl sukker (ca)

Annonse

Slik gjør du det:

Eplene deles i to eller fire og settes til koking med vann i en egnet kjele. Kokes til de er helt møre. Det er en fordel at de moses varme, da ved hjelp av et moseapparat, en sikt, en foodprocessor eller en kjøttkvern. Ta mosen tilbake til kjelen og tilsett sukker. Kokes videre 7-8 min under omrøring. Tas over i egnet emballasje. Pga dårlig holdbarhet er det en fordel å fryse med eplemos i små begre. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Alliansesyltetøy