Eplestrudel -

Eplestrudel

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ingrediensene til deigen kjøres sammen i en foodprocessor og pakkes i plastfilm. La deigen hvile i minst en halv time. Rist mandlene i en stekepanne, ha på sukkeret, smøret og brødet. Ta det av varmen når det er blitt gyllent, bland i kanel og vanilje. Bland sammen epleskiver, rosiner og mandel-smør-kryddersmuler i en bolle. Strudeldeigen kjevles ut i alle retninger, med mel over og under hele tida slik at den ikke setter seg fast. Du skal ende opp med et gigantisk teppe, tynt som et ark. Derfor er det viktig at deigen har hvilt lenge, så den blir elastisk. Fordel nøtter og epleblanding over hele deigen, rull sammen som en rullekake. Blir kaka litt for lang, kan den bare deles i to eller tre. Delene legges ved siden av hverandre på et smurt stekebrett. Pensle med smeltet smør. Stekes i forvarmet ovn på 170 grader i ca. 50 minutter, kaka skal bli crispy og gyllen. Blir den for mørk, skrur du bare ned temperaturen mot slutten. Drysses med melis og skjæres i skiver før servering. Oppskrift hentet fra kokeboken " Mat og Drikke" av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Eplecrumble