Epleterte med butterdeig og mandler
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 200 ºC. Rør smør og sukker hvitt tilsett finmalte mandler og egg og rør godt om. Kjevle ut butterdeigen og legg den over på en rund form (24 cm) med lave kanter, for eksempel bunnen av en springform eller en paiform. Prikk bunnen, bortsett fra 1 cm ut i kanten. Smør på mandelkremen, bortsett fra 1 cm ut i kanten. Skrell eplene, ta ut kjernehuset, del eplene i to og skjær dem i tynne skiver. Legg epleskivene i en rosett oppå mandelkremen, start ytterst og legg opp inn mot midten. Pensle eplene med smeltet smør og dryss med sukker. Stek i stekeovn i 20-25 min. Server epleterten lun med crème fraiche, vaniljekesam, krem smakt til med calvados eller vaniljeis drysset med kanel.