Epleterte servert med calvadoskrem -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Epleterte servert med calvadoskrem

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 200 C. Kjevle ut butterdeigen og stikk ut små runde bunner 12-15 cm diameter eller til en stor bunn. Legg i terteformer eller på stekebrett kledd med bakepapir. Prikk bunnene med en gaffel. Del eplene i to, ta ut kjernehusene og skjær i tynne skiver. Har eplene tykt og seigt skall, skrell dem. Legg eplene på butterdeigen i taksteinmønster. Legg på skiver av kaldt smør og dryss over sukker og eventuelt kanel. Stek på nederste rille i stekeovn i ca 15 min til kaken har fått en gyllen fin farge. Server med calvadoskrem og eventuelt et pistasjedryss. Calvadoskremen lager du ved å piske kremfløte med litt sukker og vanilje. Smak til med calvados (eplebrennevin).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Eplekake