Erlings bacalao fra Lofoten -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Erlings bacalao fra Lofoten

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Vann ut fisken i 1 1/2 - 2 døgn. Skift vann flere ganger. Rens fisken godt for skinn og ben. Tørk den godt i kjøkkenpapir Rens og skjær poteter og løk i skiver. Varm olje og legg lagvis fisk, poteter, løk, hermetiske tomater blandet med tomatpuré og krydder. Kok opp og la retten trekke under lokk på svak varme til potetene og fisken er møre, ca. 1 time. Pass på at retten ikke svir seg i bunnen. Ikke rør men "rist" på kokekaret en gang i mellom. Bacalao kan også tilberedes i stekeovn i ildfast gryte med lokk ved 200 ºC i ca 2 timer. Flatbrød og sorte oliven smaker godt ved siden av. Tips: 1 kg "tørr" klippfisk gir ca. 1 1/2 kg utvannet fisk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Påskebacalao
fav Tid: 1440 min
Bacalao
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold