Ertesuppe med kokt svineknoke

Ertesuppe med kokt svineknoke

Kan du kutte løk, kan du lage ertesuppe. Den gode smaken får du når du lar en svineknoke koke ertene. Her er oppskriften!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

500 g

erter

1 stilk

stangselleri

1 stk

gulrot

1 stk

løk

1 stk

purre

4 stk

poteter

Slik gjør du det:

Legg ertene i vann over natten. Sil av og ha dem i en kjele sammen med svineknoken. Dekk med vann og la det koke i 1,5 timer. Hakk selleri, gulrot, purre (ikke alt det grønne), potet og løk. Ha det i kjelen og la det koke i ca 20 minutter til. Ta ut knoken og la den avkjøle seg før du hakker kjøttet. Fjern ben og svor. Ha kjøttet tilbake i suppen. Servér.

Kanskje disse også frister?