Eyvind Helstrøms tilslørte bondepiker - Her er klassikeren med en liten vri...

Eyvind Helstrøms tilslørte bondepiker

Her er klassikeren med en liten vri...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell og del epler i terninger. Press over litt sitron for å holde dem lyse. Kok opp skrell og avskjær fra eplene med vann og la trekke 15-20 min, uten lokk. Sil og kok inn til sirup. Riv skallet av appelsinene med et zestjern (tynne strimler).

Ha over i en kasserolle med kaldt vann og kok opp. Sil bort vannet, tilsett grenadinsirup og la trekke på svak varme til en "syltet" konsistens med god rødfarge. Stek epleterningene i smør, tilsett sukker, krydder og rosiner.

Kok ut pannen med litt appelsinjuice og eplesirup/juice. Avkjøl. Stek malt brød i usaltet smør og brød til det er gyllent. Visp krem. Legg lagvis i bolle eller porsjonsglass, avslutt med malt brød og syltet appelsinskall.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Williamspære
fav Tid: 60 min
Hardangercocktail