Eyvind Helstrøms tilslørte bondepiker

Eyvind Helstrøms tilslørte bondepiker

Her er klassikeren med en liten vri...

Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
45 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Skrell og del epler i terninger. Press over litt sitron for å holde dem lyse. Kok opp skrell og avskjær fra eplene med vann og la trekke 15-20 min, uten lokk. Sil og kok inn til sirup. Riv skallet av appelsinene med et zestjern (tynne strimler).
Ha over i en kasserolle med kaldt vann og kok opp. Sil bort vannet, tilsett grenadinsirup og la trekke på svak varme til en "syltet" konsistens med god rødfarge. Stek epleterningene i smør, tilsett sukker, krydder og rosiner.
Kok ut pannen med litt appelsinjuice og eplesirup/juice. Avkjøl. Stek malt brød i usaltet smør og brød til det er gyllent. Visp krem. Legg lagvis i bolle eller porsjonsglass, avslutt med malt brød og syltet appelsinskall.

Kanskje disse også frister?