Fårikål - Fårikål er heldigvis like godt som det er enkelt å lage. Det er ikke verre enn å legge kål og lammekjøtt lagvis med litt vann, salt pepper. Da får du fårikål!

Fårikål

Fårikål er heldigvis like godt som det er enkelt å lage. Det er ikke verre enn å legge kål og lammekjøtt lagvis med litt vann, salt pepper. Da får du fårikål!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

1 kg får ikålkjøtt

1 ss pepperkorn

1 kg kål

1 ss salt

5 dl vann

Annonse

Slik gjør du det:

Den aller beste fårikålen kokes av fårebog. Bruk ellers lammebog eller lammestek i skiver, eventuelt nyrestykke. Skjær kålen i store båter og legg kål, kjøtt, pepper og salt lagvis i kokekaret. Hell på vann, kok opp, skru ned varmen og la fårikålen surre til alt er mørt, ca. 1 time. For fargens skyld kan fårikålen garneres med fine strimler av appelsinskall, eller hakket persille. Kokte poteter hører med. Tips: Kok gjerne en stor porsjon, for fårikål er enda bedre neste dag!

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Farsert lammebog