Fårikål

Fårikål

Hva er vel høsten uten fårikål? Du finner neppe en mer klassisk oppskrift på fårikål enn denne oppskriften. Lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann er alt som skal til.

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Del hodekål i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Strø salt og pepper mellom lagene. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i en gaspose.)
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, 1 1/2 - 2 timer.
Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.
Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte poteter hører med.
Tips: fårikålen kaneventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål.

Kanskje disse også frister?