Fabelaktig god snickersis på 1-2-3 - Nydelig og lettvint hjemmelaget is – så enkel at kun fantasien setter grenser!

Fabelaktig god snickersis på 1-2-3

Nydelig og lettvint hjemmelaget is – så enkel at kun fantasien setter grenser!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 stk eggeplommer

2 ss vann, kaldt

3 pl kokesjokolade, mørk

4 stk egg

1,5 dl sukker

1 dl sirup, lys

0,5 dl smør, smeltet

2 klype salt

3,5 dl smuler av bixit eller annen søt fullkornkjeks

5 ss smør, smeltet

2,5 dl sukker

1 ss sukker

680 g kremost

1 ts vanilje

2,5 dl gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk egg

0,5 ts kanel

0,25 ts muskat

0,25 ts allehånde

1 beger kremfløte

1 neve hakkede nøtter, valgfritt

3 pk oreokjeks

100 g smør, smeltet

3 dl fløte

1 pose sjokolademousse

1 stk sjokoladesaus

2 dl melk

2 stk kremost

2,5 dl melis

2,5 ss sukker

1 pk oreokjeks

75 g smør, smeltet

1 pk sitrongelé

3 dl vann, kokende

3 dl kremfløte

300 g kremost naturell

2,5 dl lettrømme

150 g melis

2 ts vaniljesukker

0,5 pk bringebærgele

1,75 dl vann, kokende

125 g blåbær

125 g bringebær

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 stk eggeplommer

2 ss vann, kaldt

3 pl kokesjokolade, mørk

4 stk egg

1,5 dl sukker

1 dl sirup, lys

0,5 dl smør, smeltet

2 klype salt

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 stk eggeplommer

2 ss vann, kaldt

3 pl kokesjokolade, mørk

4 stk egg

1,5 dl sukker

1 dl sirup, lys

0,5 dl smør, smeltet

2 klype salt

5 dl kremfløte

1 bokser kondensert melk, søt

1 stk vaniljestang, bare frøene

1 dl kremfløte

0,5 dl brunt sukker

0,5 dl sirup, lys

50 g smør

1 knivsodd salt etter smak

2 neve peanøtter

50 g sjokolade, minst 70%

50 g melkesjokolade

1 ss peanøttsmør

Annonse

Slik gjør du det:

Steg 1, isen:

Pisk kremfløte, søt kondensert melk og frøene fra vaniljestang til luftig krem. Sett kaldt.

Steg 2, karamell:

Kok opp kremføte, brunt sukker, lys sirup og halvparten av smøret til du får en tykk karamell. Det tar ca. 10 min. Rør så inn resten av smøret og smak til med bittelitt salt. Avkjøl, og ha i peanøttene.

Til slutt lager vi sjokoladesausen:

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med peanøttsmør. Avkjøl.

Når alt er avkjølt heller du først kremen i en stor boks, deretter heller du karamellen og sjokoladen. Blandes forsiktig, og settes så i fryseren i 6-7 timer.

Nyt!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Gullkake