Fabelaktig god snickersis på 1-2-3

Fabelaktig god snickersis på 1-2-3

Nydelig og lettvint hjemmelaget is – så enkel at kun fantasien setter grenser!

Jeanette Lauritzen
20 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

3.5 dl

Smuler av Bixit eller annen søt fullkornkjeks

2.5 dl

sukker

1 ss

sukker

680 g

kremost

1 ts

Vanilje

2.5 dl

Gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk

egg

0.5 ts

kanel

0.25 ts

muskat

0.25 ts

allehånde

1 beger

kremfløte

1 neve

Hakkede nøtter, valgfritt

3 pk

Oreokjeks

3 dl

fløte

1 pose

Sjokolademousse

2 dl

melk

2 stk

kremost

2.5 dl

melis

2.5 ss

sukker

1 pk

Oreokjeks

2.5 dl

lettrømme

150 g

melis

125 g

blåbær

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

125 g

smør

250 g

hvetemel

30 g

sukker

4 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 klype

salt

1 bokser

Kondensert melk, søt

0.5 dl

sirup, lys

50 g

smør

1 knivsodd

salt etter smak

2 neve

peanøtter

Slik gjør du det:

Steg 1, isen:
Pisk kremfløte, søt kondensert melk og frøene fra vaniljestang til luftig krem. Sett kaldt.

Steg 2, karamell

Kok opp kremføte, brunt sukker, lys sirup og halvparten av smøret til du får en tykk karamell. Det tar ca. 10 min. Rør så inn resten av smøret og smak til med bittelitt salt. Avkjøl, og ha i peanøttene.

Til slutt lager vi sjokoladesausen

Smelt sjokoladen i vannbad sammen med peanøttsmør. Avkjøl.
Når alt er avkjølt heller du først kremen i en stor boks, deretter heller du karamellen og sjokoladen. Blandes forsiktig, og settes så i fryseren i 6-7 timer.
Nyt!