Fastelavnsboller - Ingenting er bedre enn deilige, luftige boller fylt med godsaker?
Foto: Leif Inge Bårdsen

Fastelavnsboller

Ingenting er bedre enn deilige, luftige boller fylt med godsaker?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

En ganske enkel grunnoppskrift!

Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk. Vist du vil lage deigen kvelden før! 

 Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal være litt klissete. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!

Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.

Rull så deigen til en pølse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og settes på brett med god mellomrom mellom hver!

Sett ovnen på 40 grader. Når ovnen har nådd 40 grader. Sett da ovnsdøren på gløtt. Dette er for at ikke ovnen skal bli for varm!

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjør at bollene hever seg fortere og ikke tørker ut.

Stekes på 225 grader i ca 8-10 min. Skal være gyldne.

Pensles med en gang etter steking. Visp sammen egget og litt vann.

Når bollene er avkjølt så kan de fylles.

Her setter egentlig bare fantasien grenser.

Jeg tok hele tre typer fyll denne gangen!

To ganske så standard fyll. Og ett fyll til chocoholikere ;)

Fyll 1:

Krem blandet med jordbærsyltetøy og jordbærbiter.

Sprøytes på med en rund tipp. Sprøyt sirkler på nederste delen av bollen.

Fyll så midten med jordbærsyltetøy.

Sett så toppen av bollen på. Og dryss over melis

Fyll 2:

Krem med vaniljekrem og 1 stk vaniljestang.

Sprøyt sirkler med en rund tipp på nederste del av bollen. Fyll så vaniljekrem i midten av av bollen. Sett toppen av bollen på og dryss over melis.

Fyll 3:

Her har jeg tatt av litt av bolledeigen og blandet i sjokoladeknapper;)

Krem blandet med hjemmelagd nugatti. Varm nuggati over vannbad. Avkjøles før den blandes i kremen. Og vend i knust oreos.

Sprøyt ut sirkler med en rund tipp på nederste del av bollen. Fyll så med nugatti i midten.

Her er det best å bruke romtemperert nugatti. Eller varme den over vannbad.

Dypp så toppen av bollen i flytende sjokolade! mmmm

Sett toppen på bollen på og dryss over kakao og melis

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.