Fattigmann - Fattigmann lages faktisk med et par spiseskjeer cognac. Men, er du riktig fattig kan kanskje dette utelates...
Foto: Alf Børjesson

Fattigmann

Fattigmann lages faktisk med et par spiseskjeer cognac. Men, er du riktig fattig kan kanskje dette utelates...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn pisket krem og tilsett konjakk. Sikt på kardemomme og ca 4/5 av hvetemelet. Resten brukes til utkjevling. Jo mindre mel, dess finere kaker.

Arbeid deigen minst mulig.

Kjevle ut litt deig om gangen. Skjær ut snipper med en bakkelsesspore. Lag et snitt i hver kake og "smett" den ene kakespissen gjennom hullet.

Kok fattigmennene i smult eller matfett til de er lys gule. Det blir best om du klarer å ha smulten på omtrent 170 grader.

La dem renne av på kjøkkenpapir.

Sørg for å ha et lokk til å legge over smultgryten, og et par gode grytekluter. Dersom smulten tar fyr må du ikke bruke vann! Legg heller på lokket og kvel flammen på den måten.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Smultringer