Fattigmann - Egentlig burde disse hete rikmannsbakkels fordi de inneholder så mange gode råvarer!
Foto: Foto: Anders Martinsen

Fattigmann

Egentlig burde disse hete rikmannsbakkels fordi de inneholder så mange gode råvarer!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Visp eggeplommene lyse og luftige med 6 ss av melisen. Visp kremfløten stiv med 2 ss melis.

Bland egg, krem, konjakk og kardemomme. Bland inn melet og arbeid deigen raskt sammen.

Dekk deigen med plast og la den stå kjølig minst 1 time.

Elt deigen lett til en pølse.

Kjevle til 3–4 millimeter. Del opp i snipper med en kaketrinse. Lag et snitt på langs midt i kaken. Brett det øvre hjørnet opp gjennom hullet.

Varm matfettet i en gryte til 180°. Kontroller temperaturen med et termometer.

Legg en og en kake i det varme fettet, ikke mer enn 2–3 av gangen.

Vend kakene så fort de kommer opp til overflaten.

Fattigmann skal være lyst gulbrune og sprø.

Avkjøles på rist eller på kjøkkenpapir.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.