Ferskt kjøtt og suppe - Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.
Foto: Peter Berg

Ferskt kjøtt og suppe

Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i biter.

Ha det i en kjele og ha i godt med vann, 2-3 liter. Kok opp og skum godt av. Kok kjøttet i 1 1/2 time i vann under lokk. Ha i purre, gulrot, stangselleri og persillerot og kok til grønnsakene er møre, ca 15 minutter.

Sil av og spar på kraften.

I en kjele, stek løken i smør til den er blank og ha i melet. Stek videre i ett minutt og spe litt og litt med kraften (fra kjøttet). Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Server først litt kjøtt og grønnsaker i kraften. Etterpå serveres kjøtt, grønnsaker og litt buljong som du heller godt med løksaus over.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.