Fesenjan - iransk kyllinggryte med valnøtt- og granateplesaus

Fesenjan - iransk kyllinggryte med valnøtt- og granateplesaus

Om du er klar for å bruke kylling til noe helt nytt, velger du denne gryteretten. Den smaker fantastisk spennende!

Christopher Sjuve
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Finmal valnøttene i blender eller kvern. Finhakk løken og stek den gyllen. Tilsett safran og stek noen minutter til. Tilsett kyllingbiter, malt valnøtt, tørket mynte, granateplesaft og vann. Kok opp og videre på middels varme i ca. 8 minutter til kyllingstykkene er gjennomkokt. Ta dem ut med en hullsleiv. Kok sausen videre på lav varme til den begynner å tykne, ca. 40-60 min. Rør innimellom. Spe på med mer vann om nødvendig. Tilsett hele dadler og de kokte kyllingbitene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Server med hvit ris eller ris tilsatt safran. Du kan også koke risen med skiver av råstekte poteter i bunnen av kokekaret.

Kanskje disse også frister?